Quantum-Touch® is ontwikkeld door Richard Gordon.

Hij heeft een systeem ontwikkeld waarbij door middel van ademhaling en bewust gerichte aandacht ieder zijn zelfgenezend vermogen van het lichaam kan stimuleren en versterken. 

Bij ziekte, stress of een ongeluk ontstaan er verstoringen in de frequentie van weefsels of organen. 

Quantum-Touch geeft het lichaam de gelegenheid om de frequentie te herstellen. De plek met pijn of ongemak wordt gestimuleerd om weer te functioneren zoals het oorsprongkelijk bedoeld is.

Quantum-Allergy® is ontwikkeld door Yolande van Rosmalen en Linda Menkhorst. Iedere lichamelijke klacht wordt veroorzaakt door een verstoring. Bij de Quantum-Allergy techniek wordt er gezocht naar de oorzaak van deze verstoring. 

Deze methode kan zowel voor verstoringen door fysieke producten (b.v. voeding, pollen, hondenhaar) als voor verstoringen door emotie of trauma gebruikt worden.

De verstoringen worden opgelost/gereset door het stimuleren van punten op het lichaam. Hierdoor krijg het lichaam de mogelijkheid om de klacht op te lossen.

Quantum-Touch® en Quantum-Allergy® zijn door en naast elkaar te gebruiken.

Het mooie van deze technieken vindt ik dat ik als therapeut de cliënt kan leren hoe te handelen als er zich thuis verstoringen voor doen.

https://www.qtouch.nl/therapeuten.html